در سال 1833، کارل فریدریش گاوس و ویلهلم وبر یک رله الکترومغناطیسی را اخنراع کردند.
دانشمند آمریکایی جوزف هنری اغلب ادعا میکرد که در سال 1835 یک رله اختراع کرده است تا نسخه تلگراف الکتریکی خود را پیش از این در سال 1831 توسعه دهد.
ادعا شده است که ادوارد دیوی، مخترع انگلیسی، "قطعا رله برق را اختراع کرد در تلگراف الکتریکی او 1835.
یک دستگاه ساده، که در حال حاضر به نام رله شناخته می شود، در اصل ثبت اختراع تلگراف 1840 ساموئل مورس گنجانده شده است. مکانیزم شرح داده شده به عنوان یک تقویت کننده دیجیتال عمل می کند، تکرار سیگنال تلگراف و در نتیجه اجازه می دهد تا سیگنال ها تا آنجا که مورد نظر پخش می شود.
کلمه رله در زمینه عملیات الکترونیک از سال 1860 ظاهر می شود.
رله relay چیست؟
رله یک سوئیچ الکتریکی است. بسیاری از رله ها از الکترومغناطیس از یک سوئیچ مکانیکی استفاده می کنند اما از دیگر اصول عملیاتی مانند رله های حالت جامد استفاده می شود. رله ها برای کنترل یک مدار با یک سیگنال کم جداگانه یا جایی که مدارهای چندگانه باید توسط یک سیگنال کنترل شوند استفاده میشوند. اولین رله ها در مدارهای تلگراف راه دور به عنوان تقویت کننده ها مورد استفاده قرار گرفتند، آنها سیگنالی را که از یک مدار دریافت می کردند تکرار می کردند و آن را دوباره در مدار دیگری انتقال می دادند. رله ها به طور گسترده در مبادلات تلفنی و رایانه های اولیه برای انجام عملیات منطقی مورد استفاده قرار گرفتند.رله ها امروزه زمانی که با طراحی روی یک برد الکترونیکی قرار میگیرند نام ماژول رله کنترل را به خود میگیرند که این ماژول ها به شکل زیر تقسیم بندی میشوند.
ماژولهای ریموت دار و ماژول های بدون ریموت کنترل، که دارای مدل های تک کانل، دو کانل، چهار کانال، هشت کانال و 16 کاناله میباشند
رله نیز می تواند قدرت بالای مورد نیاز برای کنترل مستقیم موتور الکتریکی یا سایر بارها را دارا باشد. رله های حالت جامد، مدارهای قدرت کنترل را بدون هیچ بخش متحرک، به جای استفاده از یک دستگاه نیمه هادی برای انجام سوئیچینگ. رله ها با ویژگی های عملیاتی کالیبراسیون شده و گاهی اوقات چند کوئلی عامل برای محافظت از مدار الکتریکی از اضافه بار یا گسل استفاده می شود؛ در سیستم های برق قدرت مدرن این توابع توسط ابزار های دیجیتالی که هنوز "رله های محافظتی" نامیده می شوند انجام می شود.
رله های قفل مغناطیسی نیاز به یک پالس از قدرت سیم پیچ برای انتقال تماس خود را در یک جهت، و دیگری، پالس هدایت شده برای حرکت آنها. پالس های تکراری از همان ورودی هیچ تأثیری ندارند. رله های قفل مغناطیسی در برنامه های کاربردی که در آن قدرت قطع شده نباید قادر به انتقال مخاطبین باشد مفید است.
رله های قفل مغناطیسی می توانند یک یا دو کویل داشته باشند. در یک دستگاه تک سیم پیچ، رله در یک جهت با استفاده از یک قطب به کار می رود و زمانی که قطبش متوقف می شود تنظیم می شود. در یک دستگاه دو سیم پیچ، هنگامی که ولتاژ قطبی به سیم پیچ مجدد اعمال می شود، تماس ها انتقال می یابد. رله های قفل مغناطیسی AC کنترل شده دارای کویل های تک است که دیودهای فرمان را برای تمایز بین عمل و دستورات بازنشانی استفاده می کنند